Ensemble 2018

 

 

 

 
Regi:

 

Lasse Karlsson

Regissör

Producent

Manus

Yrkeskomiker på heltid sedan 1992.
Har setts i TV-program som Släng dig i Brunnen, Komikerklubben, Taxi 234, Snacka om Nyheter, The Båttom is nådd, Stockholm Live, Babben & Co, Comedy Fight Club m.m.
Han har turnerat som ståuppkomiker runt i landet i många år, bl.a.
i Rhapsody in Rock, Ultimate Comedy och Big Comedy. Var ”förkomiker” till Eddie Izzard på Cirkus i Stockholm.

Lasse Karlsson är också flitigt anlitad som moderator. Hans koncept moderator på dagen och komiker till middagen blir alltid väldigt lyckat vid stora konferenser. Presenterar talare och leder paneldiskussioner på dagen för att sedan knyta ihop säcken på kvällen på ett humoristiskt sätt.
www.lassekarlsson.com


Scen:

 

Hans Qviström

Artist

Producent

Hans Qviström har i många år arbetat med teater, revy och kultur i Södertälje. Regi och skådespeleri ligger honom närmast om hjärtat där han frilansat sedan -93. Hans spelar annars med i fria grupper i Södertälje och Stockholm. Hans är kanske mest känd i Södertälje för de olika sommarteatrar och revyer han regisserati genom åren så som Telgehus, Robin Hood, Oliver Twist, Frösöspelen i Östersund m.m.
Hans har tidigare regisserat Täljerevyn (93-95) men sedan -96 står han på scen och producerar även densamma.


www.hansqvistrom.se

Owe Lidemalm

Artist

Manus

Owe Lidemalm har länge sysslat med teater och musik i Södertälje. Han har bl.a synts i Sopoperan, Enhörnateatern och sommarteatrar som Robin Hood.
Owe är i grunden musiklärare går under benämningen allsysslande musiker. Han "ståuppar" gärna samt skriver mycket material till Täljerevyn och även Julrevyer i Södertälje.

Owe har förärats Povels Penna och skrivit flera vinnande texter i Revy-SM.

Lotta Köhlin

Artist

Manus

Lotta är ursprungligen från Nybro och sångerska utbildad på musikhögskolan i Stockholm.
Lottas specialitet är jazz och soul och sjunger i flera band.

Hon jobbar bland annat som sångpedagog.
Lotta har varit med sedan 1993 och hon skriver även material till revyn.

Torbjörn Westerberg

Artist

Scenograf

Torbjörn är i huvudsak scenograf och har jobbat på allt från Folkoperan i Stockholm till Pistolteatern. Han har gjort Täljerevyns scenografi i många år och står nu även på scen.

"Tobbe" har skådespelat med Sommarteatern i Södertälje, Oktoberteatern och diverse reklamfilmer i televisionen.

Åsa Dellham

Artist

Manus

Åsa är en Södertäljefödd sångerska som var med i Täljerevyn redan 1993. Hon har sjungit sig igenom tillvaron i skolan och medverkat i musikaler, sommarteater och julrevyer.

Åsa har sjungit med flera storband runt om i regionen, men också frekvent synts som gästsolist i mindre band och med egna kyrkokonserter.

I Södertälje är det kanske främst med Kanalbandet vi är vana att se och höra Åsa.

 

   
 
Musiker:

 

Tommy Cilthe

Basist

Sång

 

Tommy är vår revybasare sedan dryga tio år. Har vi tur så får vi även höra honom sjunga eller traktera allehanda blåsinstrument.

Björn Stålebring

Trummor

Björn har varit med i revyorkestern till och från i många år. 2018 är det till och det är vi glada för.

Peter Eriksson

Gitarr

sång

Peter har på 90-talet varit medlem i revyorkestern och har nu kommit tillbaka. Vid sidan av annat arbete har Peter spelat gitarr sedan gymnasietiden och varit engagerad i flera band.

 

 

 

 
Bakom scen:

 

Torbjörn Wrighed

Manus

Torbjörn, denne oförbätterlige ungkarl, har länge ansetts vara en av de bästa revyförfattarna i sitt hushåll. Född i Motala där han också debuterade 1982.

"Det enda som gick hem var publiken", löd recensionerna och på den vägen har den varit. Har skrivit för Täljerevyn sedan "Eld i Berget" 1996. Väntar fortfarande på sitt stora genombrott och sin första slutpoäng.

Lena Linnér

Kostym

Lena Linnér har jobbat mycket med
teatersömmnad. Står även själv på scen i andra sammanhang. Det blir trettonde året som Lena skapar våra kostymer.

Nena Forsling

Rekvisita

Följespot

Nena sköter all rekvisita och detaljer runt scen. Hon har spelat och leder teatergrupper i Södertälje teateramatörer (STA).
Nena sufflerar och sköter spotten till allas glädje.

Thomas Hermansson

Följespot

Thomas arbetar normalt med typsnitt, skyltar och layout både i Revyn och annars. I Revyn är han förutom följespottare behjälplig med utskrifter och bygge.